Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum Jučer u 21:42:44 »
Nažalost, niti ovaj vikend nisu majstori gotovi, pa radim ono što mogu sam.

Konačno riješavam spoj na termoosjetniku na kučištu termostataRed je došao na sustva upravljanja.

Spajanje stuba upravljača i servo glave s dva imbus vijkaPa onda slijedi priprema volana za ugradnju.Prvo kompletiranje (obnovljenog,i to u bijeloj boji) obruča upravljača.Montaža gumenih ležišta obruča sirene (da, on nema dugme, nego obruč)
Slijedi montaža kontaktnog prstena koji je u stvari okrugli kontakt za sirenu
Time je upravljač spreman za ugradnju.

Reparirana kombinirana ručica žmigavaca/svjetla/brisači se montira s lijeve strane upravljača i spaja s instalacijom ispod instrumentalne table.
Zatim se fiksira sam stub upravljača s nosačem koji u sebi ima ležajeve i klizeće kontakte za kontaktni obruč sirene

Slijedi fiksiranje ručice žmigavaca (gumenu pokrivnu manžetu sam oprao i motirati ću je kasnije)
Osigurava se i ručica mjenjača
Montiranje nabe, te samog volana

 


Nedostaje središnji, tapecirani dio volana. On je crni (kao i originalni volan), oštećen (ispucao), i kaže tapetar da se neće moći urediti, pa ću to morati riješavati na neki drugi način.


Ručicu mjenjača sam skinuo i ispolirao krom2
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Sobiesky Jučer u 21:34:54 »
Picajzlast sam, a koliko sam čuo i Brum je pa mi je ovo bilo čudno. :icon_mrgreen:
3
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Paf Jučer u 21:29:30 »
 aaaa,Sobyeski,ti trazis dlaku u jaetu...pa vidis ti,koi je to posa...to nemore niko platit,to e hoby...ljubav...jos ako proradi...Vouuu... :klanjase:
4
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum Jučer u 18:20:32 »
Pločica s podacima na kompresoru je zamrljana farbom,ili griješim? :icon_eek:


Ne, nego od čišćenja je malo izgubila boju na rubovima, pa pod ovim svijetlom izgleda zamrljano  :icon_wink:
5
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Sobiesky 17.12.2018, 23:16:52 »
Pločica s podacima na kompresoru je zamrljana farbom,ili griješim? :icon_eek:
6
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum 17.12.2018, 19:17:10 »
Obzirom da sam kod lakiranja odabrao srebrnu boju okvira ventilatora klime, a to nikako nije izgledalo kod zatvorene haube (vidio se veliki svijetli krug ispred hladnjaka), morao sam to popraviti.

Znači nosač, sirene i ventilator idu doljepa na lakiranjei ponovno na  montažu. Mala razlika, ali se itekako vidi  :icon_wink:Što se tiče kompresora klime, i tu sam malo "fulao" s bojom, pa je to trebalo popraviti. Ovo je puno "smirenija" bojaJoš treba "osvježiti" remenicuSlijedi priprema za ugradnju...

kompresora......i prostora u koji se ugrađujeMontaža kompresora na nosačTe montaža u motorni prostorDok ne bude sređen navoj na remenici, neću stezati sve vijke do kraja, a moram još fiskirati i ovu "treću" nogu koja podupire kompresora odozdo. Ovo je vrlo tijesan prostor za rad, i ne želim se žuriti jer je kasnije teško dostupno za popraviti.

Ostalo je svega još par sitnica kako bi se motor mogao startati (dize su na čiščenju, urediti spoj podtlaka i žicu na termostatu, te montirati pumpu goriva). Ako sve bude kako treba, možda bi ovaj vikend to mogao riešiti, a ako ne, onda slijedeći tjedan.

Okvirni plan je bio da ga startam za 1. Maj, i onda nakon toga riješavam eventualne probleme s curenjem neke od tekućina ili dotezanjem nekih vijaka ili matica. Za sada čekam majstore da riješimo tih par stvari.

7
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum 17.12.2018, 19:07:55 »
Stigao je nosač kompresora s lakiranja, pa sam privremeno ugradio samo njega, bez kompresora, da vidim kako to izgleda. Kompresor je poprilično velik i težak dio koji se montira dosta specifično. S 4 vijka se bočno fiksira na nosač, i još jdna "noga" ga drži za blok motora (kao neki balkon). Kada ga se montira, pokrije pogleda na vodenu pumpu, termostata, crijeva vode, alternator, baš je nezgrapan.S montažom nosača nije bilo problemaNa nosaču je i ova pomoćna remenica - zatezač. Lakirana je, i boja je zapunila navoj. Kako ima fini colni navoj, ne mogu je fiksirati dok ne pročistim navoj kod majstora jer nemam takvo narezno svrdloOvako nekako će to na kraju izgledati u motornom prostoru (bez crijeva kompresora koja ćemo izraditi po mjeri tek kada ga ugradimo).Kompresor se ipak malo vizualno dotjeruje.Ovo je definitivno krivi odabir nijanse, pa je sada na popravku u neki "smireniji" ton  :icon_mrhappy:

8
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum 17.12.2018, 18:56:26 »
Riješio sam problem curenja antifriza na spojevima - zamjenom brtvi.

Kod usisne zaklopkeKod osjetnika termostataUsput sam uspio bez oštećenja izvaditi pin električnog spoa na osjetniku termostata. To moram zalemiti i spojiti kako trebaKada sam prošle godine počeo s radovima oko motora, napunio sam posudu za pranje stakala novom tekućinom i pritisnuo nožnu pumpicu kako bih to isprobao.

Ništa se nije dogodilo, osim što je vozački tepih bio natopljen "Biserom"   :misli:

Sada znam i zašto   :lol:Gumena posuda u pumpici se potpuno raspala i sva je tekućina otišla u tepih.
Za početak prvo malo čiščenja i raskapanja.Električni dio je pretpostavljam u redu, metalne dielove ću ispjeskariti i lakirati, ali ovaj glavni, gumeni dio...e to stvarno ne znam. Potražiti ću ih na ebayu, jer nove nisu isporučive osim preko Mercedes Classic centra i mislim da je cijena oko 510 eura !!!

Mislim da ću potražiti pomoć i od majstora koi se bave gumom, možda nešto uspijemo iskemijati.


Prie nekoliko meseci mi je pukla ručicay za otvaranje haube. Krti materiajl je pukao kao repa. Na svu sreću, nova nije skupa ali prilikom (pokušaja) zamjene pukao je završetak sajle kojim se ona kači za ručicu.Nije bilo druge nego skinuti cijelu sajlu i mehnaizam za zatvaranje haube i sve to urediti kako treba.Otkačio sam sajlu od mehanizma na haubi koji sam rastavio i očistio. Njega će trebati ispjeskariti i polakirati, sajlu popraviti i sve vratiti na auto. Nova košta oko 300 kn, pa popravak ima smisla jedino ako je besplatan (opet moram kod kuma :kul:).Evo očišćene i rastavljene pumpica i sajla idu kod majstoraKada sam zatvorio haubu za probu, vidio sam da ovaj srebrno lakirani okvir ventilatora klime baš estetski nije najbolje riješenje, jer se vidi kroz rešetku hladnjaka, kao neki veliki krug. Moram sve to skinuti i lakirati u crno kao i ostatak komponenti.


9
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post Brum 17.12.2018, 15:07:59 »
Koja zanimacija  :thumb_up:

Jesi li razmisljao da obojis prednji dio (predjel motora) u boju karoserije :misli: Na onom Mercedesu koji ti je bio u posjeti to jako lijepo izgleda.

Na mome autu to je u originalnoj boji (tamnocrveno), mada je on kasnije lakiran u srebrnu. Ja bih ga želio lakirati u neku drugu boju, tako da dok ne dođe vrijeme za lakiranje, ostaje ovako dvobojan  :icon_mrgreen:.

Znam da nije najljepše, ali lakiranje je vrlo kompliciran i skup zahvat i njega ostavljam za kraj, kada rješim sve mehaničke probleme.
10
Naši hobiji / Odg: Moj stari Mercedes
« Zadnji post ib 17.12.2018, 14:29:17 »
Koja zanimacija  :thumb_up:

Jesi li razmisljao da obojis prednji dio (predjel motora) u boju karoserije :misli: Na onom Mercedesu koji ti je bio u posjeti to jako lijepo izgleda.
 Str: [1] 2 3 ... 10